Get Adobe Flash player

 

 

 

 

 

DATA

ŚNIADANIE I

ŚNIADANIE

II

OBIAD

PODWIECZOREK

16.04.18

Poniedziałek

Zupa ml z PŁ Miodowymi

Chleb z masłem pasta z jaj

Rzodkiewką szczypiorkiem

Herbata owocowa

Sok Marchwiowy

Chrupki   kukurydziane

Żurek z ziemniakami kiełbasą

Makaron z serem masłem lekko słodzonym

Papryka  MIX do chrupania

Kompot z jeżyn

Bułka z masłem szynką

Konserwową pomidorem

Sałata  masłowa

Bawarka / Jabłko

17.04.18

Wtorek

Pieczywo mieszane z masłem

Szynka z indyka bez wędzenia

Ogórek zielony

Herbata z cytryna

Gwiazdeczki  wyjazd

Do Alelle

Soczek / wafelek

--------------------

Kakao

Krupnik z warzywami zabielany

Ziemniaki Kotlet mielony drobiowo wieprzowy

Buraczki czerwone gotowane

Kompot z truskawek

Rogal

z masłem miodem

Kiwi

Kawa zbożowa

z mlekiem

18.04.18

Środa

Zupa ml z kaszą manną

Bułka graham z masłem

Kiełbasa podsuszana

Sałata papryka czerwona

Herbata owocowa

Banan

Ogórkowa z ziemniakami zabielana

Ryż Kurczak pieczony

Bukiet kwiatowy z warzyw mieszanych

Kompot wieloowocowy

Drożdżówka z serem

Kakao

19.04.18

Czwartek

Pieczywo mieszane z masłem

Szynka b/Stasi ser żółty

Roszponka kiełki rzodkiewki

Pomidor

Bawarka

Sałatka

owocowa

Krem z soczewicy czerwonej z grzankami

Ziemniaki Bitki z schabu

Kapusta biała gotowana

Kompot z jabłek

Bułka kanapkowa

z masłem

Jajkiem na twardo

Szczypiorkiem

Herbata z cytryna

20.04.18

Piątek

Bułka z ziarnem z masłem

Serem twarogowym

Powidła śliwkowe

Kawa zbożowa z mlekiem

Marchewka do

chrupania

Mandarynka

Brokuły z kasza manną

Ziemniaki Paluszki rybne

Sałata lodowa rzodkiewka szczypiorek

Woda z cytryna

Jogurt szkolny

Chałka z masłem

Herbata owocowa

W naszym jadłospisie występują produkty zawierające alergeny jak : zboża zawierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne, soja, mleko, seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki, łubin, mięczaki oraz produkty pochodne.

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: Pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek,  oregano , bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, kolendra, kminek, lubczyk, imbir, cynamon, natka pietruszki, koper zielony, curry, goździki, czosnek, wanilia.

Przez cały dzień dzieci maja swobodny dostęp do wody

 

Jadłospis może ulec  zmianie

DATA

ŚNIADANIE I

ŚNIADANIE

II

OBIAD

PODWIECZOREK

09.04.18

Poniedziałek

Zupa ml z pł Kukurydzianymi

Bułka z ziarnem

Pasta rybno serowa z

Rzodkiewka szczypiorkiem

Herbata z cytryna

Melon

Kapuśniak z ziemniakami kiełbasą

Kluski na parze z musem jogurtowo

truskawkowym

Kompot z śliwek

Bułka z masłem

Jajkiem pomidorem

Koktajlowym

Herbata owocowa

10.04.18

Wtorek

Pieczywo mieszane z masłem

Polędwica sopocka ser żółty

Roszponka ogórek zielony

Bawarka

Sok Pomarańczowy

Rosół z zacierką warzywami

Ziemniaki Filet z kurczaka panierowany

Biała rzodkiew z papryką czerwoną z jogurtem

Kompot z jeżyn

Galaretka owocowa

Herbatniki Petitki

11.04.18

Środa

Chleb z masłem kiełbaski pyszne ketchup dżemem

Kawa zbożowa z mlekiem

Marchewka z

jabłkiem

Szpinakowa z ryżem zabielana

Kopytka z boczkiem cebulka

Kapusta czerwona gotowana

Kompot wieloowocowy

Rogal z masłem serkiem

Szkolnym

Kakao

12.04.18

Czwartek

Zupa ml z pł Neskłik

Chleb słonecznikowy z masłem schabem białym

Papryką żółtą

Herbata owocowa

Gruszka

Marchwiowa krem z groszkiem ptysiowym

Kasza jęczmienna Pulpety w sosie pieczarkowym

Sałatka z ogórka kiszonego rzodkiewki cebuli

Kompot truskawkowy

Bułka z masłem

pomidorem szczypiorkiem

Bawarka

Mandarynka

13.04.18

Piątek

Pieczywo mieszane z masłem

Serem żółtym sałata pomidor

Herbata z cytryna

Winogron

Pomidorowa z makaronem gwiazdki

Ziemniaki Omlet z jaj

Fasolka szparagowa żółta z masłem bułką tartą

Sok Jabłkowy

Chleb graham z masłem pasztetem kremowym

Ogórek kiszony

Herbata z cytryna